Veel gestelde vragen

 

We zijn met zijn zessen plus een baby...kan dat?

Ja, daaraan zijn geen extra kosten verbonden en de baby kan slapen in een camping-opklapbed welke u kunt vinden onder een van de bedden op de tweepersoonskamer. Er zit wel een matras in het bedje , maar bedlinnen en dekens daarvoor moet u zelf meenemen. Dit kan helaas niet via onze huismeester  gehuurd worden.
 

Is de huurprijs inclusief bedlinnen?

Ja, daaraan zijn geen verdere kosten verbonden.
 

Wat kost de schoonmaakbeurt?

De eindschoonmaak kost E 50,-
 

Mag ik ook zelf de eindschoonmaak doen?

Nee, want we zijn niet bekend met uw kwaliteiten als schoonmaker en kunnen dus niet garanderen dat het aan onze hoge eisen voldoet. Van onze  gastheer  weten we dat wel.

 

Is het huis en de omgeving kindveilig?

Ja, het huis ligt aan een doodlopend straatje waar alleen stapvoets mag worden gereden. Het meer ligt op een veilige afstand voor kinderen die er eventjes stiekem tussenuit glippen. In het huis zijn alle trappen aan de bovenkant voorzien van een traphekje of een deur. Ook het zwembadgebied  is afsluitbaar met een hekje en is vanuit de tuin goed te overzien.
 

Is het huis geschikt voor mindervaliden?

Nee, door de bouw tegen de helling is het huis minder geschikt voor invaliden in verband met de trappen en verschillende verdiepingen.
 

Ik ben allergisch, wat nu ?

Alle bedlinnen is vervaardigd uit 100% katoen. Zowel de kussens als de dekbedden hebben een volledig synthetische vulling. In het gehele huis ligt laminaat en tegels.
 

Is de huurprijs inclusief de kosten van elektriciteit?

Per week is 350 kwh inclusief. Dat is meer dan voldoende voor normaal energieverbruik en enige bijverwarming. Mocht het nodig zijn de verwarming continu aan te hebben kan het zijn dat u de 350 Kwh overschrijdt . In dat geval betaalt u E 0,22 per verbruikte kwh. 
In het winterseizoen , afhankelijk van de weersomstandigheden en ook uw eigen verbruiksgedrag, kan dit resulteren in +/- €9,- extra stroomkosten per dag.
Ingeval u de sauna heeft gehuurd wordt uw stroomquotum verhoogd met 50 kw. Per saunagang ( inclusief opwarmtijd) wordt er ongeveer 12 kw aan stroom verbruikt. Extra stroomverbruik door de sauna gaat af van het stroomquotum.

 

Als ik het kampvuur gebruik moet ik dan betalen voor het hout?

Nee, het gebruik van hout is gratis.
 

Is er een internet-aansluiting?

Ja, u kunt gratis gebruik maken  van de aanwezige wifi-internetverbinding die door het hele huis en op alle drie terrassen beschikbaar is. Ook staat  Netflix tot uw beschikking en is er een Playstation 3.

 

Kan ik TV kijken in het huis?

Ja, er is een Chromecast die u kunt gebruiken om via uw eigen TV-app ( van uw Nederlandse TV-provider)  TV te kijken.
 

Waar kan ik het huisvuil kwijt?

Vooraan de weg staan grote containers voor huisafval, plastic en glas.
 

Mag ik een huisdier meenemen?

Nee, die willen liever in een dierenpension hun vakantie doorbrengen met andere viervoeters. Dat vinden ze veel leuker.
 

Mag ik roken in het huis?

Helaas is binnen roken niet toegestaan. Op de terrassen en in de tuin natuurlijk wel. En in de zomer verblijft u daar toch het meest?

Ik wil reserveren. Hoe doe ik dat?

Direct via ons: Zie de pagina "Prijzen en beschikbaarheid".
 

Is het huis ook voor een midweek of lang weekend te huur?

Ja, alleen in het voor- en naseizoen na overleg.   Zie de pagina "Prijzen en beschikbaarheid".

 

Waar kan ik eventueel de was doen?

U hebt de beschikking over een miniwash en een centrifuge . Die is groot genoeg voor het wassen van T-shirts en ondergoed.

Mocht u geen trek hebben in de was zelf te doen is onze huismeester  ibereid om voor u de gehele was te verzorgen. Per volle wasautomaat alles gewassen,gedroogd en gestreken kost deze service CZK 400,- . De was wordt dan op verzoek gehaald en gebracht.
 

Hoe hoog is de borgsom en aan wie moet ik die betalen?

De borgsom is € 150,- en die betaalt u rechtstreeks aan onze huismeester  als u arriveert. Aan het eind van de huurperiode wordt het huis geïnspecteerd en als alles in orde is krijgt u het gehele bedrag in dezelfde euro's terug. In de winter worden de bijkomende stookkosten verrekkend met de borg. U mag de eventueel gemaakte kosten ook afrekenen met de Tsjechische Kronen die u dan nog over hebt.
 

Wat gaat van de borgsom af?

Alle eventuele schade die is toegebracht aan het huis, huisraad, tuinspullen, zwembad ,keukengerei of andere inboedel. In het winterseizoen worden ook de stookkosten verrekend met de borgsom. Maar naar wens mag u de stookkosten dan ook betalen met de Tsjechische Kronen die u nog over hebt. Dat is wel zo makkelijk.

 

Waar kan ik de sleutel ophalen?

Als U arriveert tussen 10:00 uur en 17:00 uur is onze huismeester meestal aanwezig. Handig is het als u hem belt als u nog een uur rijden van het huis verwijderd bent. Hij zal dan zeker aanwezig zijn als u arriveert. Zijn nummer is: 00420 736 622 426

 

Hoe kom ik aan toeristische informatie als ik daar ben?

In het huis vindt u een zeer uitgebreide informatiemap met toeristische info, routebeschrijvingen en suggesties voor dagtrips. Ook vindt u daarin een activiteitenprogramma die wij u, in samenwerking met het nabij gelegen "Hotel Podsvicinou" , aanbieden zoals kano- en mountainbiketochten, theater- en kookworkshops,dagtrips en ook  ski- en snowboardlessen.  

In de goodiebag die u ontvangt als u arriveert vindt u het boekje "Weg met Panoramic" waarin allerlei  trips  met QR-codes voor onderweg.
 

Is het huis milieuvriendelijk?

We trachten zo veel mogelijk rekening te houden met het milieu en de omgeving. In het zwembad wordt geen chloor gebruikt maar in plaats daarvan hebben we een zout-installatie geïnstalleerd die veel milieuvriendelijker is en ook prettiger om  in te zwemmen. Het huis wordt grotendeels  verwarmd met een infrarood-vloerverwarmingsinstallatie  die een zeer hoog rendement heeft.  In onze tuin gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen of andere milieubelastende stoffen. Ook proberen we tijdens de schoonmaak van het huis zo veel mogelijk natuurlijke en biologische middelen te gebruiken. Het afval wordt ook in Tsjechië strikt gescheiden. Daarvoor staan verschillende containers aan het begin van het straatje. We sporen onze gasten aan tot zuinig omspringen met energie middels een (wel ruim) electriciteitsquotum.  

Kan er gevist worden aan het meer van Velky Vrestov?

Jazeker! Er zijn speciale plekken ingericht voor vissers. Ook karpervissers kunnen hier hun hart ophalen.
Waag het echter niet zonder vergunning te gaan vissen, want de boetes zijn zeer gepeperd. Naar wens krijgt u van ons een heldere handleiding hoe aan een vergunning te komen.
 

We lazen op Zoover iets over watertekort in de zomer.Is dat nog zo?

In de zomer van 2010 waren er problemen met de watervoorziening in de buurt . De oude gezamenlijke pompinstallatie kon de vraag naar water niet meer goed aan en gaf storing. Toen hebben we het jaar daarna besloten een eigen nieuwe pompinstallatie aan te laten leggen voor alleen ons huis. Sindsdien zijn  de problemen definitief over en kunt u altijd verzekerd zijn van water ongeacht de zomerse hitte.

Wel is het water kalk- en ijzerrijk wat het  wat minder geschikt maakt om te drinken.  
 

Zijn er tolwegen in Tsjechië?

Nee, maar voor het rijden op auto- en snelwegen hebt u een vignet nodig. Die zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle pompstations in de buurt van  grensovergangen. De vignetten variëren in geldigheidsduur van 10 dagen tot een jaar. De prijs voor de 10-dagenversie is ongeveer 12 euro (prijs 2018).

 

Nog geen antwoord op uw vragen? Mail ons ! 

panoramic@activanova.nl 

Vakantiehuis Panoramic

Velký Vřešťov EC116

54454 Velký Vřešťov

Tsjechië

  • Facebook
  • YouTube

Adrie en Karin Völkers

Perenhof 5

6681 NK Bemmel

0031638535843

panoramic@activanova.nl

© 2019 by Adrie Völkers.